plaatje reacties van luisteraars unicorn

  Toelichting
Op deze pagina vind je een aantal ervaringen, opgedaan bij het luisteren naar één of meer unicorner-CD‘s. Wellicht helpt het lezen ervan je bij de eventuele keuze uit het aanbod van de 10 CD‘s.
Meer ervaringen zijn altijd welkom: je kunt ze mailen via de contactpagina.
Reacties worden in principe chronologisch geplaatst, de meest recente bovenaan.
Klik hier om (weer) naar de CD-pagina te gaan.
 
plaatje naar aanleiding van de cd Earth Healing
De cd net ontvangen, we zijn weer voorzien van een lange tijd luisterplezier! Dat schijfje wordt bijna dagelijks gedraaid, we vinden de muziek vredig & harmonisered.
Beatrix Zijp uit Oosterwolde, augustus 2014
 
plaatje plaatje

plaatje
naar aanleiding van de cd‘s Gratitude, Rubyside en Awakening
De unicorner-muziek heeft me veel goed gedaan in de laatste twee jaar.
Van dag tot dag heeft die mij geholpen bij mijn hart te blijven en niet weg te drijven in grondeloze emotionaliteit of te vluchten in zinloze dagdromerij. Of te verstarren in de nuchterheid die me meestal wordt aangeraden.
Een aantal nummers zijn zo dragend, in hun liefdesenergie, hun verbinding, in de grenzeloze omarming die ze demonstreren, dat ze me steeds bewust hebben gehouden van het vermogen tot liefhebben dat in mij huist en wat alles, ook de meest bizarre ervaringen en herinneringen, helpt transformeren, ook wanneer je innigst geliefde daar bij betrokken is.
Een goede vriend, april 2013
 
plaatje naar aanleiding van de unicorner demo-cd
Bij deze wil ik je bedanken voor de mooie cd. Wij doen op school aan yoga en kanjer training en hier gebruiken we ze voor. Ook mijn collega’s zijn er blij mee. Heerlijke rustgevende muziek.
Reina Ferwerda, Daltonschool Almere, april 2010
 
plaatje naar aanleiding van de cd Awakening
Voor mij is Awakening een muzikale weergave van het boek van Gary Renard: Jouw onsterfelijke werkelijkheid.
Geluid is niet altijd het tegendeel van stilte. Er is een geluid boven een golf van stilte. Dit hoor ik bij Awakening: boven de golven van stilte. De gekozen thema’s, waarvan de componist iedere noot kent, kunnen overal thuishoren. Waar de noot wordt neergezet komt voort uit wat voorafging en leidt naar wat volgt (de spirituele weg). Iedere noot moet gekend worden om het geheel te kunnen maken (componeren). De thema’s zijn zó geplaatst in de compositie, dat de individualiteit één wordt met het geheel. Om heel te worden moet je de delen kennen. Dit geldt voor muziek, voor kunst en voor het leven zelf. In harmonie met zichzelf kan de Geest in de mens pas van on-zichtbaar naar zichtbaar worden. Hierdoor ontstaat de ontvankelijkheid van wonderen, en daarmee komt een herstel van balans tot stand. Awakening is het ‘wakker worden’ van de Geest in jezelf. Voor mij ont-roerend, waardoor je in de diepte van je ziel komt. Voor mij elementen hierin van de hemelse volkomenheid, die je je herinnert. All-is-one: de samenkomst van voorgaande in verbondenheid met de Geest over de gehele wereld (schepping) door alle eeuwen heen. Ten slotte vormt het geheel een boodschap van geloof in de schepping, van hoop, maar vooral van de Geest van liefde.
Ans uit Nijmegen, februari 2009
 
plaatje naar aanleiding van de cd’s Earth Healing en Gratitude
We genieten erg van deze prachtige cd’s. Ontroerend mooi en de muziek gaat heel diep naar binnen. Hartelijk bedankt!
Ron en Willemien Vis uit Darp, september 2007
plaatje
plaatje naar aanleiding van de cd Earth Healing
Ik ben erg blij met deze cd. Hij past precies bij wat er voor mij aan de zee vastzit aan melancholieke gevoelens. Het eerste instrument dat er in het stuk ‘The Sea’ na het ruisen van de golven klinkt, herinnerde mij aan het kerkorgel, en de koorklanken die er vervolgens doorheen gevlochten zijn, raken ook weer iets dat heel dicht ligt bij die traditie.
Wat ik in de cd Earth Healing herken is een soort heimwee naar de andere wereld. De melancholieke, bij vlagen droevige, dan weer troostende muziek, raakt aan heel diepe gevoelens. De harmonieuze klanken bieden alle ruimte aan het gevoel. Sommige stukken ontroeren door hun breekbaarheid tot tranen toe, maar het mooie is dat de muziek je daar niet mee laat zitten, maar ook helend werkt. Er ligt een grote troost in het ruisen van de zee, het geklater van het water en de rustgevende fluittonen. Alsof iemand je toeroept: het komt goed. Wat een gift dat je zoiets kunt maken wat mensen raakt!
Petra Pronk uit Eefde, juni 2007
 
plaatje naar aanleiding van de cd Compassion
Wat hebben we weer genoten van jouw muziek; het werkt zo intens en biedt zoveel meer dan ik in woorden kan uitdrukken. Ik heb deze cd gebruikt bij diverse sessies in mijn praktijk en heb gemerkt dat de sfeer die de muziek uitzendt heel diep door werkt. Dit merk ik zowel bij kinderen als volwassenen, maar natuurlijk ook bij mijzelf, vóór een consult luister ik naar deze muziek en sta dan open en ben heerlijk ontspannen.
Ik kijk uit naar je volgende cd. Liefdevolle groet, Christien Treep.
Christien Treep, Holistiche Kinderyogaschool Healthy Balance, maart 2007
 
plaatje naar aanleiding van de cd Gratitude
Wat een betoverende cd. Al luisterend waan je je in een soort sprookjeswereld. Je wordt meegenomen door de golven van de zee. Hierdoor laat je alles in je hoofd lekker varen. Alles gaat van binnen stromen. Schitterende klassieke klanken die je diep van binnen raken. Je wordt meegenomen in een vredige sfeer, kloosterklanken nemen je mee naar een plek waar tijd en ruimte is voor je binnenwereld.
Een heerlijke cd om te helpen bij je innerlijke reis. Tijdens het schilderen luister ik ernaar en kan hierdoor de buitenwereld even uitzetten. Mijn kinderen (kleuters) zetten de cd op als ze gaan tekenen. Zolang de muziek blijft spelen, zijn ze geinspireerd bezig. Geweldig!
Carolien de Wit uit Soest, 12 februari 2007
 
plaatje naar aanleiding van de cd‘s Song of Nature en Challenge
Een verslag over de helende werking van de cd Song of Nature:
Geweldig de inpact die deze muziek in combinatie met de natuurgeluiden op kinderen heeft. Ik heb zelf een holistische kinder-yogapraktijk voor kinderen met beperkingen, en het is fascinerend om te ontdekken hoe kinderen reageren op dit geluidenspel van harmonische klanken. Deze oorstrelende klanken brengen in praktijk wat ik de kinderen wil meegeven. De meditatieve sfeer die elke cd uitstraalt werkt diep helend en voedend.
Eén van de kinderen verwoordde het als volgt: juf het is net of ik echt kan vliegen in de lucht. Dit kind heeft grote moeite met lopen, maar voelde zich vrij door de klanken die hem als het ware optilden.
Ik denk dat dit heel duidelijk weergeeft hoe de klanken helend kunnen werken: eerst denken en in de geest ervaren wat je kan of wil doen, en daarna neemt het lichaam het over als waarheid.
Ik ben blij dat ik al jouw cd’s heb gekocht. Houd me op de hoogte als er weer een nieuwe uitkomt.
 
plaatje Hier volgt mijn ervaring met de cd Challenge:
Na mijn positieve ervaring met de kinderyoga besloot ik de muziek ook te gaan gebruiken in mijn praktijk als holistisch kindertherapeute. Ik ben begonnen met nr 2 van deze cd (Monastery), bij een holistische kindermassage. Het kind heeft een vorm van autisme, en is erg gevoelig voor indrukken. Deze muziek werkte zo enorm ordenend en rustgevend, hij kwam zo goed in zijn lijf terecht, echt geweldig. Het was net of de combinatie van klanken met de massage de moleculen in zijn lijfje op een juiste manier lieten samenwerken. Na de massage wilde hij papier en kleurpotloden en met deze cd op de achtergrond ontstond een kleurenpalet vanuit zijn ziel – geweldig deze uiting. Je zult begrijpen dat ik hier verder mee ga experimenteren in de toekomst, ik denk dat je heel bijzonder werk verricht met deze muziek die vele malen sterker werkt dan wij kunnen vermoeden. Liefdevolle groet, Christien Treep
Christien Treep, Holistiche Kinderyogaschool Healthy Balance, januari 2007
 
plaatje plaatje

plaatje plaatje
naar aanleiding van alle acht zelfgebrande cd‘s
Het is muziek waarnaar wij constant op zoek zijn. Relaxed en mysterieus.
Van onze vakantiefoto's stellen we een dvd samen met muziek. Landschapsfotografie en natuurfotografie. Met de juiste muziek, het zoeken ernaar is een tijdrovende bezigheid, wordt het een fascinerende show. We hopen dat je nog veel meer van deze CD‘s gaat maken.
Chris en Cecile van Gurp uit Roosendaal, 16 januari 2007
plaatje plaatje

plaatje plaatje
plaatje naar aanleiding van de cd‘s Earth Healing en Compassion
De cd Earth Healing raakte mijn hart; Compassion raakt diepere gevoelens in mij. Zowel in mijn hart, maar vooral in mijn buik. Daar zitten diepere gevoelens. Vooral de overgang steeds van hard naar tederheid, van opstand en boosheid en de schrilheid van de onmacht naar aanvaarding, rust, opluchting en bevrijding; van de hartekreet om verlossing naar de zachtheid van mededogen met je bestaan. Voor het eerst is er mededogen voor mezelf, met alles wat ik ben. Me een deel weten van de natuur, waarin alles gelegen is en die bij mij zo helend werkt.
mevr. A. W. te Nijmegen, december 2006
plaatje
plaatje naar aanleiding van de cd Gratitude
Verschillende instrumenten en stemmen samengebracht in een stromende golf. De natuur is soms letterlijk te horen. De harmonische klanken stralen een stemming van rust uit, waar je bij kunt lezen en werken. Heel afwisselend, voor elk moment vind je wel iets dat geschikt is. Lekker voor thuis, om een moment van rust in te bouwen of op basisscholen, bijvoorbeeld bij een schrijfles. Voor de prijs hoef je het niet te laten en er is keus uit een hele serie.
recensie in het Educare-nummer herfst 2006
 

top / muziek-pagina1 / de CD’s / home / contact / links / site-help