plaatje unicorner-links-pagina

schilderkunst    muziek    spiritueel algemeen    diversen

unicorn

  Op deze pagina vind je een aantal links naar sites die je wellicht interesseren, met een korte toelichting.

schilderkunst

www.alexandersmith.nl
de website van onze zoon, Alexander.
Hij heeft zich langzamerhand ontwikkeld tot kunstschilder, met tot voor kort een sterke voorkeur voor de techniek van het zgn. fijnschilderen. Inmiddels werkt hij graag op een directere manier. Zoals hij zelf schrijft: dicht bij het aanwezige moment en gebruikmakend van de ingevingen die ter plekke aan komen waaien. Op zijn site staat een groot aantal van zijn schilderijen, zowel recent als ouder. Regelmatig is zijn werk op exposities te zien. Hij organiseert ook schildercursussen en workshops; zie www.schildercursusarnhem.nl. Ook kun je schilderijen van hem leasen of huren. Eind november 2009 verscheen het boek Sprekend met werk van 45 Nederlandse portretschilders waaronder Alexander. Van harte aanbevolen!

sahm-bilder.com
op deze site vind je een groot aantal zeer fraaie schilderijen van de hand van Hans-Werner Sahm, helaas overleden dd 06 november 2020.

www.illuminationmandalas.com.au
de plaatjes van de unicorn die je op onze site ziet zijn scans van twee Sunseal-raamdecoraties, op de markt gebracht door Illumination Mandalas in Australië. We gebruiken ze met vriendelijke toestemming van eigenaar Grahame White.

muziek en natuurgeluiden

www.natuurgeluid.nl
dit is de site van de Club voor Natuurgeluiden Registratie; je vind er veel informatie over het vastleggen van geluiden van vogels en andere dieren, en flink wat geluidsvoorbeelden van leden, zo ook van Peter (die overigens sinds april 2022 geen lid meer is).

www.klankbank.com
Ben je op zoek naar mooi-opgenomen natuurgeluiden? Dan is de site van Olivier Nijs een aanrader. Olivier is meer dan 15 jaar geleden begonnen met het opnemen van natuurgeluiden. Hij bezoekt de opnameplekken regelmatig onder verschillende omstandigheden. Daardoor kan hij de sfeer ervan in zijn puurste vorm vastleggen. Van harte aanbevolen!

www.audiostrobe.com
AudioStrobe legt zich toe op het combineren van muziek en lichtimpulsen: via een speciale bril (en decoder) worden de aan de muziek toegevoegde en op de CD meegebrande lichteffecten zichtbaar voor de kijker-luisteraar. Het effect is verbluffend!
Op de CD ‘Visions I’ vind je het muziek&licht-programma ‘Energize’; de muziek werd door Peter gecomponeerd. Eind mei 2006 is de eerste AudioStrobe-CD met alleen werk van Peter uitgekomen: Compassion.
De man achter AudioStrobe heeft ook nog een andere activiteit: het maken van Mind Games met behulp van het biofeedback-principe. Meer info op www.verim.ch. Zie ook de link naar www.wilddivine.com onder spiritueel algemeen.

www.learn2burn.nl
deze site geeft veel nuttige info en tips i.v.m. de houdbaarheid van cd- en dvd- schijfjes.

spiritueel algemeen

www.garyrenard.com
op deze site over Gary Renard vind je de reeks opzienbarende boeken die hij geschreven heeft. The disappearance of the universe was het eerste. Alle boeken van Gary geven een heel toegankelijke introductie tot het boek A Course in Miracles en zijn tevens een toelichting daarop. Zijn manier van schrijven spreekt veel mensen aan, niet in het minst door zijn humor! Sterk aanbevolen!

Meditatie.uwpagina.nl
op deze site staat een groot aantal onderwerpen die direct of indirect met meditatie te maken hebben.

www.wilddivine.com
het biofeedback-principe wordt ook door anderen toegepast; op deze site kun je kennis maken met een prachtig programma: The Journey. Via sensoren aan drie vingertoppen ben je verbonden met de computer. Tijdens de reis door een adembenemend landschap leer je speciale ontspannings- en andere technieken; daarmee kun je allerlei leuke oefeningen op de computer doen, zoals het afschieten van een pijl op een schietschijf, of het steeds hoger laten komen van een bol (dus zonder de muis te gebruiken!).
Sterk aanbevolen, niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kids!

diversen

www.wildlifefilm.nl
info en trailers van de bijzondere natuurfilms van Josephine Hamming: ‘The war of the ants’ en ‘Go Butterflies, Go!’.

 

top
kunst-pagina1 / monoprints / oliepastels / olieverf / wandkleden / reactie-pagina / CD’s / muziek-pagina1
home / contact / site-help